Bekkenoefentherapie

Bekkenoefentherapie is gericht op het behandelen van bekkenbodemklachten en bekkenpijn, al dan niet gerelateerd aan een zwangerschap.

Zowel vrouwen als mannen kunnen in aanmerking komen voor bekkenoefentherapie. De behandelingen bekkenoefentherapie worden vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed.

De behandelingen worden gegeven door Jacqueline Kempen (geregistreerd bekkenoefentherapeut +).

Er is een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Alina Kooistra, bekkenfysiotherapeut Medifit evenals met de verloskundigen Barneveld
 

Zwangertotaal

ZwangerTotaal om je tijdens je zwangerschap energiek en fit te voelen; sterk aan de bevalling te kunnen beginnen en te zorgen voor een voorspoedig herstel na je bevalling!

Actief bewegen staat centraal; klachten worden voorkomen of verholpen, na de zwangerschap werken we aan optimaal herstel.

De cursus wordt gegeven op de donderdagavond bij Revalidatie Centrum Evers
aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan 61 c te Barneveld.

Aanmelden en verdere info: www.zwangertotaal.nl

 

SLAAPOEFENTHERAPIE

Inslaapproblemen, doorslaapproblemen of te vroeg wakker worden, slaapproblemen door stress, angst, depressie of chronische pijn. Slaapoefentherapie kan u verder helpen!

Slaapoefentherapie is gericht op het verbeteren van de slaap en het oplossen van de oorzaken van de slaapproblemen.
Er wordt gewerkt aan de belangrijkste aspecten die de kwaliteit van de nachtrust beÔnvloeden zoals bioritme, slaapdruk, te veel prikkels (arousel), slaapgedrag en slaapgewoontes, opvattingen over slapeloosheid en het omgaan met klachten.
Ook het afbouwen van slaapmedicatie kan met slaapoefentherapie ondersteund worden

De behandeling van slaapstoornissen wordt door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gegeven door Grace Velthof.

Voor meer informatie: www.slaapoefentherapie.nl

Chronische Pijn

De praktijk is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn.
De behandeling van de chronische pijn patiŽnt richt zich niet op het wegnemen van de pijn, maar leert de patiŽnt op een andere manier met de pijnklachten om te gaan waardoor er weer grip op het eigen leven verkregen wordt.

Voor meer informatie www.netwerkchronischepijn.nl

De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en worden gegeven door Grace Velthof.

 

Thuiszorgoefentherapie

Ouderen en chronisch zieken willen zolang mogelijk zelfstandig blijven en in eigen huis kunnen blijven wonen. Om dit te kunnen realiseren is het van belang dat de zelfredzaamheid zo veel mogelijk behouden wordt. De thuiszorgoefentherapeut kan hier een belangrijke rol in spelen.

Thuiszorgoefentherapie kan worden aangevraagd wanneer er sprake is van verhoogd valrisico, beperkte mobiliteit, slechte conditie en problemen in dagelijkse activiteiten. De behandelingen worden altijd aan huis gegeven. Er wordt samengewerkt met huisarts, thuiszorgorganisatie, mantelzorgers en ergotherapeut. De cliŽnt staat centraal in deze samenwerking (geÔntegreerde thuiszorgtherapie).

De behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekeringen en worden gegeven door Grace Velthof.