ARCHIEF
: december 2015 | juni 2016 | december 2016 | juli 2017 | december 2017
 

 

Nieuwsbrief
December 2016

 

MEDISCH CENTRUM ASKLEPIOS Telefoon: 0342 - 41 65 45
MEDISCH CENTRUM DE BURGT Telefoon: 0342 Ė 42 24 27
BARNEVELD
www.mensendieckbarneveld.nl

Met de Nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen onze praktijk.
Voor vragen naar aanleiding van deze Nieuwsbrief kunt u altijd contact met ons opnemen.

Grace Velthof - Liklikuwata
Jacqueline Kempen - Nijhof

ZwangerTotaal
Sinds november geeft Jacqueline de lessen ZwangerTotaal. ZwangerTotaal is een beweegprogramma waarbij verantwoord bewegen, leren hoe je je lichaam kunt belasten en hoe je je op een actieve manier kunt voorbereiden op de bevalling centraal staan.

Prepartum kan vanaf 20-28 weken gestart worden, deze cursus bestaat uit 8 lessen. Postpartum kunnen nog 6 lessen gevolgd worden, startend ongeveer 6 weken na de bevalling.

De lessen worden op de donderdagavond gegeven in Revalidatie Centrum Evers aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan 61 te Barneveld. Aanvullende informatie is te vinden op www.zwangertotaal.nl

OWZ de Burgt
Naast onze werkzaamheden in de praktijken en het volgen van scholingen zijn we ook actief in samenwerkingsverbanden met andere disciplines.

Jacqueline is sinds 1 september jl. bestuurslid van Stichting OWZ de Burgt. Zij heeft de taak van Jan Evers als secretaris overgenomen.

De stichting heeft ten doel het stimuleren, faciliteren en ondersteunen van geÔntegreerde eerstelijns samenwerking in Barneveld.

Slaapoefentherapie
Afgelopen maanden zijn alle huisartsenpraktijken in Barneveld inclusief de POH-ggz medewerkers geÔnformeerd over Slaapoefentherapie.

In november heeft Grace samen met collega Femke Vos, oefentherapeut uit Amersfoort een bezoek gebracht aan het Meander Slaapwaakcentrum te Amersfoort. Neuroloog
dr. J. Boringa en physician assistant mw. Tulp, specialisten op slaapgebied, zien met name in de ontspanningsoefeningen (ademhalings- en aandachtoefeningen, ontspannende bewegingen) de meerwaarde van slaapoefentherapie voor hun centrum.

De resultaten bij patiŽnten die ondertussen via de huisarts zijn doorverwezen, zijn veelbelovend! Slaapeducatie, slaap(kamer)adviezen en inzicht in de invloed van de dag op de nacht zorgen er voor dat de patiŽnt in 5-9 behandelingen de baas kan worden over zijn slaap!

Nieuwe praktijkfolder
Onze nieuwe praktijkfolder is uit! In de nieuwe folder staan nu onze specialismes genoemd: bekkenoefentherapie, ZwangerTotaal, slaapoefentherapie en chronische pijn. We hebben de folders in het folderrek van de huisartsenpraktijken geplaatst. Indien u er meer nodig heeft, horen wij dat graag!

Kerstperiode
Tussen Kerst en Nieuwjaar zijn beide praktijken beperkt geopend.

Wij wensen jullie allemaal hele fijne Feestdagen toe en wij hopen op een voorzetting van onze goede samenwerking in 2017!