DRY-NEEDLING nu in onze praktijk

DRY-NEEDLING; binnen onze praktijk heeft Britte aanvullende scholing gevolgd om deze behandelmethode te kunnen toepassen.

Dry-needling wordt ingezet als aanvulling op de oefentherapie bij spieren die overactief zijn en pijnpunten bevatten (triggerpoints). Na dry-needling worden de geprikte spieren gerekt en weer geactiveerd met bewegingen. Ook worden hiervoor oefeningen voor thuis meegegeven. Het dry-needlen gebeurt met een droge naald en brengt geen vloeistof in. In een behandeling wordt er vaak 4-6x geprikt, dit ligt ook aan de reactie van de spier. Na dry-needling kunt u een beurs gevoel op de geprikte plek overhouden, dit verdwijnt vaak na 24 uur langzaam weer. Doordat je in een triggerpoint een spier activeert, komen er vaak afvalstoffen vrij en is het belangrijk dat u na de behandeling goed water drinkt en ook in beweging blijft.

Bij houdingsproblemen of verkeerde sporttechnieken en bij instabiliteit van bijvoorbeeld enkels, SI-gewrichten of de lage rug is het verstandig om de therapie voort te zetten bij de oefentherapeut.

Ander nieuws

Prachtige beoordeling! Bedankt.

Het afgelopen jaar hebben de cliënten waardering uitgesproken over de PRAKTIJK VOOR OEFENTHERAPIE MENSENDIECK BARNEVELD,…
Menu