De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut Mensendieck helpt jou met het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van je eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin je je bevindt en met je dagelijkse activiteiten.

De oefentherapeut kijkt samen met jou naar je leefstijl, je lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar je hele lichaam. En zodra je weet waar de pijn vandaan komt en hoe je houding en manier van bewegen je klacht beïnvloedt, wordt samen gezocht naar een oplossing.

Met welke klachten kun je bij de oefentherapeut terecht?

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie.

Andere specialisaties

ZwangerTotaal

Actief en verantwoord bewegen tijdens de zwangerschap, dat is waar het om gaat bij ZwangerTotaal.…
Menu