Bekkenpijn of bekkenbodemklachten, al dan niet gerelateerd aan een zwangerschap kunnen goed behandeld worden met bekkenoefentherapie. Jacqueline is sinds november 2012 geregistreerd als bekkenoefentherapeut +. Zij werkt volgens de methode van Cecile Röst. Naast de lage rug-, bekken- en bekkenbodemklachten behandelt zij ook stuitpijn.

Patiënten komen meestal met de vraag hoe ze het best met hun klacht kunnen omgaan, hoe ze goed kunnen blijven bewegen bij dagelijkse activiteiten.

Klachten waarmee patiënten zich kunnen aanmelden zijn:

  • bekkenpijn die wordt ervaren bij het schaambot of de SI gewrichten, vaak zijn deze klachten er tijdens de zwangerschap maar ook in de periode direct na de bevalling
  • lage rugklachten
  • stuitpijn bij het zitten
  • bekkenbodemklachten bij het plassen, de ontlasting of bij het vrijen

Bekkenpijn is ook mogelijk zonder dat er sprake is van zwangerschap en komt ook bij mannen voor.

Bij de intake gaan we eerst uitgebreid in op de klacht en de vragen die spelen bij uw klacht. Daarna doe ik een uitgebreid onderzoek om duidelijk te krijgen of we te maken hebben met een probleem van het bekken, de bekkenbodem, de lage rug, de heupgewrichten of de stuit.  Na het onderzoek bespreken we samen het behandelplan.

Tijdens de zwangerschap richten we ons vooral op het zo optimaal mogelijk kunnen blijven bewegen en functioneren; goed voorbereid en met zo min mogelijk beperking de bevalling in. In overleg met de verloskundige kan de behandeling tijdens de kraamperiode aan huis worden voortgezet of ingezet.

Na de bevalling is de oefentherapie vooral gericht op het herstellen van de spierbalans rondom het bekken; de oefeningen zijn gericht op dagelijkse houdingen en bewegingen.

Bekkenoefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Andere specialisaties

Oefentherapie

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut Mensendieck helpt jou met…
Menu